Szemüveglencsék

Szemüveglencsék

Optikánkban az Essilor cég által kínált szemüveglencséket ajánljuk elsősorban. Tesszük ezt azért, mert világvezető lencsegyártóként a termékfejlesztésekre helyezik a hangsúlyt, hogy ezzel a szemüvegviselők elégedettség növeljék.

Folyamatosan végeznek viselési teszteket, hogy a tapasztalatok alapján a vásárlók igényeit figyelembe véve a legtökéletesebb látásélményt biztosítsák számukra.

40 év felettieknek

Varilux multifokális lencsék- megoldás, ha az olvasás 40 év felett nehézkessé válik. A Varilux lencsék első generációját több, mint 50 évvel ezelőtt fejlesztették ki. A cél az volt, hogy egy olyan többfókuszú (minden távolságra éles látást biztosító) szemüveglencsét alkossanak meg, melynél nincs esztétikailag zavaró és erős képugrást eredményező olvasó szegmens (ez az úgynevezett bifokális lencse).

A fejlesztés óta a Varilux lencsecsalád nagy változásokon ment keresztül. Mára a legújabb generáció már olyan technológiával készül, hogy viselőjének az az érzése támad, mintha visszanyerte volna fiatalkori látását.

Rétegek

Rétegek

  • Crizal UV: hogy szemüveglencséje tökéletesen áttetsző, és könnyen tisztítható legyen, miközben teljeskörű védelmet biztosít a káros UV sugarak ellen.
  • UV sugárzás: A teljeskörű UV védelem egyedülálló tulajdonsága a CrizalUV termékcsaládnak, hiszen nincs még egy olyan réteg, mely garantálná az alapanyag UV-szűrése mellett a hátulról és oldalról érkező UV sugárzás visszaverődésének megakadályozását. Hogy erre miért van szükség? Mert a szürkehályog, az időskori makuladegeneráció az UV szemre gyakorolt káros hatásaival hozhatóak összefüggésbe, a szemkörnyéki bőr melanómás elváltozását vitathatatlanul az UV sugárzás okozza, a szemkörnyéki ráncok kialakulásában pedig egyértelműen szerepet játszik az évről évre erősödő sugárzás. Ha bőrét magas SPF jelzéssel ellátott krémmel védi, miért sajnálná szemétől ezt a védelmet?
  • Karcok: A lencse felülete ellenállóbbá válik a tisztítás okozta sérülésekkel szemben. Fontos azonban a megfelelő tisztítás, melyhez mikroszálas törlőkendőt javaslunk.
  • Ujjnyomok: A szemüveglencsén megülő makacs piszok és kosz foltok, ujjlenyomatok rendszeres és megfelelő tisztítás nélkül csökkentik a látás minőségét. A Crizal réteg kiemelkedő teljesítményének köszönhetően felülmúlhatatlan az optikai rétegek világában. Az új technológia alkalmazásával a lencsefelület annyira simává válik, hogy a szennyeződések nem tapadnak meg rajta, így az megtartja eredeti tisztaságát.
  • Por: A réteg portaszító tulajdonságának köszönhetően nemcsak a látásélmény javul, hanem a lencsén megülő port tisztítás közben sem görgetjük annak felszínén, ezzel elkerülve a bemattulást, mely a Crizal réteg nélkül rövid időn belül megjelenik a lencsék felszínén.
  • Vízcseppek: Ha a tisztítást folyóvíznél végezzük, a vízlepergető hatásnak köszönhetően a vízcseppek könnyen legördülnek a lencse felszínéről, így a cseppmentes száradás garantált.
  • Tükröződés: A szemüveglencséken a rétegek nem csak esztétikai szempontból fontosak, hanem komoly szerepük van a lencse védelmében és a látás minőségének javításában is. A kitűnő fényáteresztésű Crizal réteg láthatóvá teszi a szemeket a zavaró visszatükröződések kiiktatásával és ezáltal kontrasztosabb, élesebb látást biztosít.
  • Optifog páramentes réteg: Amennyiben más sokszor meggyűlt a baja a párásodással hideg időben vagy sportolás közben, esetleg forró tea vagy leves szürcsölgetése közben, az Optifog lencse a legtökéletesebb megoldás Ön számára. Az aktivátor folyadék használatával a lecsapódott pára azonnal láthatatlan vízfilmmé alakul, így a szemüveglencse átlátszó marad, a kellemetlenségek, melyeket a párásodás okozott eddig, a múlté.

Fényvédelem

Transitions lencse- minden fényviszonyban ajánljuk

Önnel is előfordult már, hogy zavarta a napsütés és azt kívánta, bárcsak kéznél lenne egy napszemüveg, mely éleslátást biztosít, miközben nyugtatja a szemét?

A Transitions lencsék amellett, hogy megszűrik a napsugárzásból fakadó káros UV-sugarak 100%-át, kontrasztfokozó hatásuknak köszönhetően tisztább látást biztosítanak bármilyen fényviszonyban. Beltérben a Transitions lencsék teljesen színtelenek, így senki sem veszi észre, hogy Ön fényre sötétedő szemüveget hord. Szabadban szikrázó napsütésben gyorsan és egyenletesen sötétednek a lencséi napszemüveg sötétségűre. A Transitions szemüveglencséket barna vagy szürke színben, bármilyen típusú szemüvegkeretben, bármikor és bárhol viselheti.

Az Essilor termékek forgalmazása mellett tiszteletben tartjuk, ha valaki a számára megszokott márkát keresi, így üzletünkben lehetőség van Zeiss és Hoya lencsék elkészítésére is.

Essilor
Varilux
Crizal UV
Optifog
Transitions